Financiële regeling
Verzilverlening

Verzilverlening: uw woning verbeteren met overwaarde

Met de Verzilverlening kunt u de overwaarde in uw woning opnemen. Deze lening wordt mogelijk gemaakt door uw gemeente. Maar pas op: niet iedere gemeente biedt een Verzilverlening aan!

Verzilverlening

Met de Verzilverlening kunt u de overwaarde in uw woning opnemen. Als de waarde van uw woning hoger is dan het bedrag van uw hypotheek kunt u hiermee het geld dat ‘in de stenen’ zit gebruiken voor woningverbeteringen.

Hierdoor stijgen uw maandelijkse lasten niet. U behoudt uw huidige besteedbare inkomen. Om in aanmerking te komen voor de Verzilverlening moet u op dit moment minimaal 57 jaar zijn (10 jaar voor de huidige pensioenleeftijd).

“Het voordeel van de Verzilverlening is dat u tijdens de looptijd van de lening geen rente en geen aflossing betaalt.”

Wat zegt de Consumentenbond?

De Consumentenbond heeft in februari 2018 de Verzilverlening van SVn tegen het licht gehouden. De conclusie van de Consumentenbond is dat hiermee ‘veel oudere woningbezitters zijn geholpen’. Op de website van de Consumentenbond leest u meer informatie.

“Volgens de Consumentenbond zijn als veel oudere woningbezitters met de Verzilverlening goed geholpen”.

Gemeenten in Overijssel met de Verzilverlening

Op dit moment is de Verzilverlening beschikbaar voor inwoners uit de gemeente Almelo (lening toekomstbestendig wonen), Borne, Rijssen-Holten, Olst Wijhe, Dalfsen en Hardenberg. Andere gemeenten in Overijssel verkennen de mogelijkheden om de Verzilverlening in te voeren.

“De Verzilverlening bestaat sinds 2018. Of u de Verzilverlening kunt aanvragen is afhankelijk van de gemeente waar u woont”.

Meer informatie over de Verzilverlening kunt u vinden op de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Zij verstrekken de Verzilverlening namens de gemeente.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy