Lang zult u wonen in Overijssel

Woont u prettig in het huis waar u nu woont? Is dit het huis en de plek waar u oud wilt worden? U bent niet de enige. Veel mensen zijn tevreden over het huis en de buurt waar ze nu wonen. Maar is uw huis ook geschikt om oud in te worden? 

Veilig en prettig blijven wonen in Overijssel

Als u wilt blijven wonen waar u nu woont, is het verstandig op tijd na te denken over de vraag of uw huis ook in de toekomst voldoet aan uw wensen en behoeften. Een veelgebruikte term is dat uw huis levensloopgeschikt of levensloopbestendig moet zijn. Dat betekent dat uw woning is ingericht en voorbereid op uw oude dag. Met Lang zult u wonen informeert de provincie Overijssel u over de mogelijkheden om uw woning veiliger en comfortabeler te maken met het oog op de toekomst. Zodat u nog lang en prettig in uw huis kunt blijven wonen. 

Praktische informatie

Op deze website vindt u veel praktische tips en adviezen waarmee u direct de veiligheid en het woongemak vergroot. Veel tips kunt u eenvoudig zelf toepassen. Soms zijn grotere bouwkundige of technische aanpassingen nodig om uw huis geschikt te maken. Kunt u daarbij wel wat financiële steun gebruiken? In meerdere gemeenten in Overijssel kunt in aanmerking komen voor een zogenaamde Blijverslening of Verzilverlening om deze aanpassingen te financieren. Ook zijn er in gemeenten zoals Hengelo en Steenwijkerland stimuleringsregelingen. Deze gemeenten geven u een bijdrage in de kosten als u uw woning levensloopbestendiger wilt maken. Naast regelingen voor levensloopbestendigheid zijn er regelingen waarmee u uw woning energiezuiniger en duurzamer kunt maken.